Ενοικίαση σκαφών Μέθανα - Diamond Yachting

Ενοικίαση σκαφών Μέθανα - Diamond Yachting

Τα Μέθανα δεν είναι 'νησί', είναι χερσόνησος βορειοανατολικά της Πελοποννήσου που μαζί με τη Νίσυρο τη Σαντορίνη και την Μήλο ολοκληρώνει το ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου.

Διάσημα για τα θερμά λουτρά τους και για τον προϊστορικό οικισμό Μυκηναϊκής Εποχής του 14ου π.Χ. που ανακαλύφθηκε 1,5χλμ από τα Μέθανα στα θεμέλια της μικρής εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Τα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών φυλάσσονται στο μουσείο Πειραιά.
Επίσης, τα καλοδιατηρημένα τείχη και η πύλη από τα ερείπια της ‘Ακρόπολης των Μεθάνων’ του 4ου -5ου αι. π.Χ. βρίσκονται στο λόφο του Παλαιοκάστρου χτισμένα με ηφαιστειακή πέτρα.
Ο καλοδιατηρημένος πέτρινος θρόνος που βρισκόταν στον μεγαλύτερο κρατήρα των Μεθάνων στο οροπέδιο Θρονί στο Μεγαλοχώρι, φυλάσσεται σήμερα στο μουσείου του Πόρου.

Το υπέροχο λιμανάκι της χερσονήσου φιλοξενεί με ασφάλεια πολλά ιστιοπλοϊκά σκάφη με γραφικά ταβερνάκια και καφέ-μπαρ στο πλακόστρωτο της προκυμαίας να σκιάζονται από ψηλούς φοίνικες έχοντας απέναντι το νησάκι των Αγίων Αναργύρων.

Επιβλητική μορφή της περιοχής τα κτίρια των λουτρών ανακαινισμένα, υποδέχονται για λουτροθεραπείες πολλούς επισκέπτες.

Το γραφικό λιμανάκι στο Βαθύ βγαλμένο από άλλη εποχή προσφέρει ηρεμία και γαλήνη.

Πάνω από 30 κρατήρες βρίσκονται στην χερσόνησο έχοντας το χωριό Καμένη Χώρα γνήσιο εκπρόσωπο του ηφαιστειακού τοπίου με σπιτάκια χτισμένα από την εβένινη λάβα των σωθικών της γης. Όταν ανεβείτε στην κορυφή του μία υπέροχη θέα θα σας αποζημιώσει καθώς θα αντικρίζετε το μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Αξίζει να κολυμπήσετε στην παραλία Αλμύρα του Παλαιοκάστρου, στον Άγιο Γεώργιο, στο Λιμνιώνα, στην Κουνουπίτσα, στον Φωφλάκα, στις παραλίες του Παυσανία και στο Βαθύ.

Εάν δεν κάνετε online κράτηση  και θέλετε προσφορά στείλτε μας το αίτημά σας και θα σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο.

Πιέστε εδώ για προσφορά.

  • Τηλέφωνο:
    +30-2314 051 800

  • Λεωφόρος Νίκης 1,
    54624 Θεσσαλονίκη Ελλάδα

© Copyright 2016 - 2024 Diamond Yachting by Diavlos Group