Αθήνα - Αργοσαρωνικός Κόλπος Ενοικίαση σκαφών

Οι καλύτερες τιμές ΑΘΗΝΑ Αργοσαρωνικός Κόλπος - Diamond Yachting

Νησιά Αργοσαρωνικού Κόλπου

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου πλούσια σε ελληνικό πολιτισμό και αρχοντική ομορφιά έχουν το προνόμιο να βρίσκονται λίγα μίλια μακριά από την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά. Εύκολα προσβάσιμα για ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις, ακόμα και ημερήσιες, προσφέρουν ηρεμία, διασκέδαση, καλό φαγητό σε παραδοσιακά ταβερνάκια ή σε gourmet εστιατόρια. Απάνεμα λιμάνια μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες yachts ή superyachts προσφέροντας ασφάλεια ελλιμενισμού, ανεφοδιασμό καυσίμων, νερού και τροφίμων.

Η θαλάσσια διαδρομή ανάμεσα σε Σαλαμίνα, Αίγινα, Ύδρα, Πόρο, Σπέτσες, Σπετσοπούλα, Αγκίστρι, Δοκό, Άγιο Γεώργιο Ύδρας, Πάτροκλο, Ψηλή Αργολίδας, Πλατειά Αργολίδας, Ρόμβη Αργολίδας, Φλέβες, Μονή Αίγινας, Τρικέρι Ύδρας, Άγιο Θωμά, Άγιο Ιωάννη, Κυρά, Αρσίδα, Μέθανα ή συνδυασμός πολλών από αυτά, είναι αποκλειστικά δική σας επιλογή. Τα αρχοντονήσια σας περιμένουν.

Νησιά Αργοσαρωνικού Κόλπου

Ξεκινώντας το μυθικό ταξίδι στις θάλασσες της ιστορίας, η Σαλαμίνα κατέχει προεξέχουσα θέση. Εκεί το 480π.Χ. υπό την αρχηγία του Αθηναίου στρατηγού Θεμιστοκλή, έλαβε χώρα η ‘Ναυμαχία της Σαλαμίνας’. Ο ελληνικός στόλος σταμάτησε την επεκτατική είσοδο των Περσών στα ενδότερα της ηπειρωτικής Ευρώπης, δίνοντας το έναυσμα για την ανάπτυξη της Αρχαίας Ελλάδας και του δυτικού πολιτισμού. Η Σαλαμίνα είναι η αρχαία Κούλουρη, γενέτειρα του τραγικού ποιητή της αρχαιότητας Ευριπίδη και του μεγάλου σύγχρονου ποιητή Α. Σικελιανού. Το κοντινότερο νησί της Αθήνας αποτελεί εύκολα προσβάσιμο προορισμό, με ήρεμες περιοχές πλεύσης, γραφικούς όρμους και καλό φαγητό στα παραθαλάσσια ταβερνάκια.
Δίπλα βρίσκεται ένα λαμπερό διαμαντάκι, η Αίγινα όπου αναδύεται ο περίφημος Ναός της Αφαίας Αθηνάς του 590-600 π.Χ. και έτσι ολοκληρώνεται το αρχαίο ενεργειακό τρίγωνο ανάμεσα στον Ναό του Παρθενώνα και του Σουνίου. Σήμερα, πόλος έλξης των απανταχού ορθοδόξων χριστιανών και προστάτης του νησιού είναι ο Ναός του Αγ. Νεκταρίου με την θαυματουργή εικόνα του.
Απέναντι, μόλις 3,5 χλμ απόσταση, το μικρό καταπράσινο Αγκίστρι έκτασης 11,7 τ.χλμ έχοντας την Σκάλα ως φυσικό λιμάνι του, τουριστικός προορισμός με ακτές καλά κρυμμένες, ορατές μόνο με σκάφος.
Στον Πόρο, που δεν είναι ένα αλλά δύο νησιά χωρισμένα από ένα μικρό κανάλι. Είναι η αρχαία Σφαιρία και Καλαυρία όπου συναντάτε και τον Ναό του Ποσειδώνα. Ένα καταπληκτικό λιμάνι, ένα νησί με ήρεμες ακτές. Εκεί ιδρύθηκε και ο πρώτος Ναύσταθμος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αρχοντικοί προορισμοί

Ακολουθούν τα αρχοντονήσια με την πλούσια ηρωική κληρονομιά. Η ιστορική Ύδρα, το νησί των ναυάρχων Κουντουριώτη και Α. Μιαούλη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το νησί των καπεταναίων, υποδέχεται σήμερα όλο το διεθνές jet-set. Εκτυφλωτικοί θαλαμηγοί, πανέμορφα yachts, ελλιμενίζονται στο απάνεμο λιμάνι της. Μία βόλτα με τα πόδια, μια και απαγορεύονται τα τροχοφόρα στο νησί, θα σας καταπλήξει με την εκτυφλωτική του θέα από ψηλά.
Οι Σπέτσες, το νησί της Μπουμπουλίνας ηρωίδας της επανάστασης του 1821, των εφοπλιστών και της περίφημης Αρμάτας. Μια εβδομαδιαία γιορτή, αφιερωμένη κάθε Σεπτέμβρη, στην ανάμνηση της μεγάλης νίκης των Ελλήνων έναντι των Τούρκων, αναφερόμενοι στην Ναυμαχία των Σπετσών στις 8 Σεπτεμβρίου 1822. Αν βρεθείτε στο νησί τέτοια εποχή, θα συμμετάσχετε στην αναπαράσταση ανατίναξης της Τουρκικής ναυαρχίδας, μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα ταξιδεύοντας στο πρόσφατο ένδοξο Υδραίικο παρελθόν.
Η μικρή Σπετσοπούλα είναι πανέμορφη αλλά ιδιόκτητη και ανήκει (το μη αιγιάλιο τμήμα της) στην γνωστή οικογένεια εφοπλιστών Σ. Νιάρχου.
Τα Μέθανα, μια γραφική χερσόνησος στα βορειοανατολικά της Πελοποννήσου μοιάζει με νησί. Είναι γνωστή για τα λουτρά και το ηφαίστειο της. Μαζί με την Σαντορίνη, την Νίσυρο και την Μήλο ανήκουν στο λεγόμενο ηφαιστειακό τόξο Νοτίου Αιγαίου. Γύρω της ξετυλίγονται δαντελωτές ακτές με μικρά νησάκια να προκαλούν ευχάριστες εκπλήξεις.

Χρυσοκόκκινα Χαμόγελα

Και θυμηθείτε, όταν ο φλογερός ήλιος θα χάνεται στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα θα γεμίσει τις ψυχές σας, ζεστά χρυσοκόκκινα χαμόγελα. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου μαζί με τα μικρότερα τους αποτελούν έναν από τους καλύτερους θαλάσσιους προορισμούς της Ελλάδος.

Υδρα

Αστυνομία
Αστυνομία
  • 22980 52205
Δημοτικές Υπηρεσίες
Δήμος Υδραίων
  • 22983 52210
  • 53003
Λιμενικές Αρχές
Λιμεναρχείο
  • 22980 52279
  • Τηλέφωνο:
    +30-2314 051 800

  • Λεωφόρος Νίκης 1,
    54624 Θεσσαλονίκη Ελλάδα

© Copyright 2016 - 2024 Diamond Yachting by Diavlos Group