Ενοικίαση σκαφών Κύθνος - Diamond Yachting

Ενοικίαση σκαφών Κύθνος - Diamond Yachting

Η πανέμορφη Κύθνος είναι νησί των δυτικών Κυκλάδων και διάσημο για τις θερμές πηγές του στον όρμο Λουτρών, από τις οποίες πήρε και το συνώνυμο Θερμιά. Πρώτοι κάτοικοι του, οι Δρύοπες με βασιλιά τους τον Κύθνο, απ’ όπου και το όνομα της.

Η πρωτεύουσα του νησιού Χώρα ή Μεσαριά αποπνέει κυκλαδίτικο άρωμα, ικανή να σας μαγέψει σε κάθε σας βήμα. Την βρίσκουμε παρέα με την Κέα και την Σέριφο σε απόσταση 56ν.μ. από το λιμάνι του Πειραιά. Το Μοναστήρι της Παναγιάς του Νίκους και η εκκλησία του Αγίου Σάββα κτίσμα του 1613, είναι τα στολίδια της. Κυριότερο λιμάνι ο Μέριχας, με μαρίνα σκαφών για ανεφοδιασμό καυσίμων και νερού.
Τα κατάλευκα σπίτια σε Μεσαριά, Δρυοπίδα, Λουτρά, Μέριχα, Παναγιά Κανάλα με τον ομώνυμο ναό, κτίσμα του 1869,αποτελούν τέλεια χρωματική αντίθεση με το βραχώδες ανάγλυφο του νησιού. Αντικρίζοντας το, ανακαλύπτεις την αγνότητα του τοπίου ενός νησιού, που ανήκει στο σήμερα αλλά βρίσκεται τόσο κοντά στο χθες. Η τουριστική του ανάπτυξη είναι σταδιακή, ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη.

Στον παραδοσιακό οικισμό Δρυοπίδα μπορείτε να επισκεφτείτε το Βυζαντινό Μουσείο, το Λαογραφικό, το Μνημείο Πεσόντων και το σημαντικό αξιοθέατο του νησιού, το Σπήλαιο Καταφύκι. Το Σπήλαιο με επισκέψιμο χώρο 180μ., αποτέλεσε στο παρελθόν καταφύγιο των κατοίκων. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως μεταλλείο σιδήρου και στις μέρες μας, οι σταλακτίτες και σταλαγμίτες του αποτελούν έναν εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο, που αξίζει να τον ανακαλύψετε.

Στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, βρίσκονται τα Λουτρά με τις θερμές πηγές τους. Φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά του κατάλληλα για μυοσκελετικές παθήσεις, θεραπείες υπογονιμότητας ή πρόληψης ασθενειών. Το Υπουργείο Πολιτισμού χαρακτήρισε τις παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις του, εποχής βασιλείας του Όθωνα, ως Ιστορικό Μνημείο. Σήμερα έχουν ανακαινισθεί και κατά τους θερινούς μήνες αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του ιαματικού τουρισμού. Εκεί βρίσκεται και το πρώτο Αιολικό Πάρκο της Ευρώπης, με τις ανεμογεννήτριες να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια αξιοποιώντας την δύναμη του κυκλαδίτικου ανέμου.
Νοτιοανατολικά του νησιού βρίσκεται ο ναός της Παναγιάς Κανάλας με την θαυματουργή εικόνα στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό. Τον Δεκαπενταύγουστο στην Χάρη της γίνεται λαμπρό πανηγύρι, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις.

Το νησί προσφέρεται και για τους απανταχού λάτρεις της πεζοπορίας, καθώς ένα γραφικό δίκτυο διαδρομών αναδεικνύει όλες τις ομορφιές της Κύθνου.

Στην περιοχή των Λουτρών οι φίλοι των καταδύσεων καλούνται να ανακαλύψουν τον σπάνιο βυθό της και όσοι αγαπούν το ψάρεμα θα ενθουσιαστούν από τα πλούσια αλιεύματα της κρυστάλλινης θάλασσας που βρίσκεται ολόγυρα τους.

Πολλές και πεντακάθαρες παραλίες υποδέχονται κάθε χρόνο τους επισκέπτες του νησιού. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η Κολώνα. Ένα εντυπωσιακό θέαμα παρουσιάζεται καθώς μία λωρίδα γης χωρίζει την θάλασσα και δημιουργεί δύο υπέροχες παραλίες. Όσοι αγαπούν τις παραλίες με άμμο, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν τον Άγιο Δημήτριο, την Απόκρουση, την Μεγάλη Άμμο Κανάλας, τα Φλαμπούρια και τον Μέριχα. Όμορφους απάνεμους όρμους συναντάτε στην Επισκοπή, στον Τρίβλακα και στον Άγιο Στέφανο. Όλες οι παραλίες του νησιού προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη.

Οι γαστρονομικοί θησαυροί που επιβάλλεται να δοκιμάσετε, είναι το εξαιρετικό τρίμμα ή κοπανιστή από άσπρο τυρί που κρύβεται μέσα στο θεσπέσιο ‘σφουγγάτο’ ή αλλιώς τυροκροκέτα Κύθνου, σε συνδυασμό με Θερμιώτικο κρασί και μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι από τα καλύτερα της Ελλάδος.

Το νησί του χθες και του σήμερα, προσφέρει πολλά και υπόσχεται στο μέλλον ακόμη περισσότερα για όλους όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν και να περιπλανηθούν μέσα στην αρχέγονη ιστορία του.

Εάν δεν κάνετε online κράτηση  και θέλετε προσφορά στείλτε μας το αίτημά σας και θα σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο.

Πιέστε εδώ για προσφορά.

  • Τηλέφωνο:
    +30-2314 051 800

  • Λεωφόρος Νίκης 1,
    54624 Θεσσαλονίκη Ελλάδα

© Copyright 2016 - 2024 Diamond Yachting by Diavlos Group