Ενοικίαση σκαφών Σκύρος - Diamond Yachting

Ενοικίαση σκαφών Σκύρος - Diamond Yachting

Μοιάζει με κυκλαδίτικο νησί, λόγω της αρχιτεκτονικής των κατάλευκων σπιτιών της χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά δεν είναι..
Είναι το ξεχωριστό νησί των Σποράδων που χτυπά στην καρδιά του Αιγαίου, η πολυαγαπημένη Σκύρος.
Η αρχοντική ομορφιά της γοητεύει κάθε επισκέπτη. Νησί με βαθιά ιστορία στο πέρασμα των αιώνων.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία εκεί πέθανε ο ήρωας Θησέας (που απάλλαξε τους ανθρώπους από τις ανθρωποθυσίες, σκοτώνοντας τον Μινώταυρο). Εκεί έκρυψε η Θέτις τον μικρό γιό της Αχιλλέα για να μην λάβει μέρος στον Τρωικό Πόλεμο και σκοτωθεί σύμφωνα με τους χρησμούς. Εκεί ο Οδυσσέας ανακάλυψε τον Αχιλλέα, που αν και μεταμφιεσμένος σε κορίτσι από την μητέρα του, τον γνώρισε και τον πήρε μαζί του στην Τροία επαληθεύοντας τον χρησμό περί θανάτου του. Εκεί λατρευόταν ο θεός Διόνυσος και μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο παραδοσιακές εκδηλώσεις, αναβιώνοντας διονυσιακές τελετές στην περίοδο του Τριωδίου. Το Σκυριανό καρναβάλι με ‘Γέρους’ ‘Κορέλες’ και ‘Φράγκους’ το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα της χώρας.
Με πρωτεύουσα τη Χώρα, χτισμένη σαν πανάκριβο περιδέραιο γύρω από τον λαιμό ενός ψηλού βράχου στο κέντρο του νησιού, ατενίζει αγέρωχη κάτω από το Βυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, όλη την ομορφιά του νησιού της. Πανέμορφα παραθαλάσσια χωριά τα Μαγαζιά, ο Μώλος, τα Πουριά την περιστοιχίζουν, προσδίδοντας λάμψη με τους ανθοστολισμένους κήπους τους. Λιμάνι της η Λιναριά, με τα πλοία της γραμμής να πηγαινοέρχονται καθημερινά από την Κύμη Ευβοίας.
Ταβερνάκια, παραδοσιακά καταστήματα σκυριανής τέχνης με υφαντά και σκαλιστά έπιπλα, μπαράκια με μουσική, καφετέριες, μάρκετ τροφίμων, ιατρεία, φαρμακεία υπάρχουν  παντού στο νησί, προσφέροντας ανέσεις στους επισκέπτες του.
Όταν κατεβείτε στον Μώλο θα περάσετε σίγουρα και από τα Μαγαζιά που δεν σημαίνει καταστήματα αλλά πρόκειται για τις διασημότερες αμμουδερές παραλίες του νησιού την μία δίπλα στην άλλη. Θα βρείτε καλό φαγητό και οργανωμένα beach bars. Οι παραλίες Ατσίτσα και Πετρίτσα θεωρούνται οι πιο γραφικές. Πολύ όμορφος και ο Πεύκος ένας μικρός κόλπος με πεντακάθαρη θάλασσα. Η Ληνώ, η Κυρά Παναγιά, η Κολυμπάδα με άμμο και ψιλό βότσαλο συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το Λαογραφικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Αρχαιολογικός Χώρος στα Μαγαζιά αποκαλύπτουν την εξέχουσα αρχαιολογική κληρονομιά του νησιού.
Η γαστρονομία του νησιού αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Οι προσιτές τιμές κάνουν την αστακομακαρονάδα δημοφιλές έδεσμα, μια και ο αστακός έχει πατρίδα, την Σκύρο.
Λάτρεις του είδους, καλώς ορίσατε στον οδηγό της απόλυτης γεύσης.

Εάν δεν κάνετε online κράτηση  και θέλετε προσφορά στείλτε μας το αίτημά σας και θα σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο.

Πιέστε εδώ για προσφορά.

  • Τηλέφωνο:
    +30-2314 051 800

  • Λεωφόρος Νίκης 1,
    54624 Θεσσαλονίκη Ελλάδα

© Copyright 2016 - 2022 Diamond Yachting by Diavlos Group