Ενοικίαση σκαφών Μήλος - Diamond Yachting

Ενοικίαση σκαφών Μήλος - Diamond Yachting

Ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδος η Μήλος, σε σχήμα πετάλου, πήρε το όνομα της από τον Μήλο που ήταν ο πρώτος κάτοικος της.
Από τα πρώτα νησιά του Αιγαίου που κατοικήθηκε το 7.000 π.Χ. και έγινε ιδιαίτερα γνωστό από την ανακάλυψη του οψιδιανού λίθου, ενός ορυκτού που χρησίμευε για την κατασκευή όπλων και εργαλείων της εποχής εκείνης. Το εκπληκτικό αποτέλεσμα που δημιούργησαν οι ηφαιστειακές εκρήξεις πριν από εκατομμύρια χρόνια, είναι αυτό που θαυμάζει ο επισκέπτης καθώς αντικρίζει το νησί.
Πρωτεύουσα του νησιού η Πλάκα, σας καλεί να περπατήσετε στα δρομάκια της, που διατηρούν ανέπαφη την ομορφιά της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Καθίστε για καφέ ή για φαγητό στα υπέροχα ταβερνάκια με μαγευτική θέα τον κόλπο του νησιού. Στην Πλάκα βρίσκεται το ενετικό κάστρο του 13ου αι. με την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και την μητρόπολη του νησιού, Παναγία η Κορφιάτισσα. Επίσης, θα βρείτε το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο με σημαντικές παρουσιάσεις.
Κύριο φυσικό λιμάνι της Μήλου ο Αδάμαντας στο εσωτερικό του ‘πέταλου’ και μικρότερο τα Πολλώνια που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της. Στον Αδάμαντα υπάρχουν και οι αναγνωρισμένες ιαματικές θερμές πηγές του νησιού, η Πηγή του Λάκκου, με αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες.
Η Μήλος διαθέτει αερολιμένα με πολλά δρομολόγια να πραγματοποιούνται καθημερινά από Αθήνα. Ο Αδάμαντας δέχεται πλοία της γραμμής από Πειραιά, Λαύριο, άλλα νησιά και από Κρήτη. Στην προβλήτα του, δεκάδες ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη αναλαμβάνουν την περιήγηση σας για ημερήσιες αποδράσεις, καθώς ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσεις τις ακτές και παραλίες του νησιού είναι δια θαλάσσης.
Εκρηκτικής ομορφιάς παραλίες με λευκά, κόκκινα, πορτοκαλί και ροζ πετρώματα δημιούργησαν πάνω από 70 μαγικές παραλίες. Στη νότια πλευρά βρίσκεται το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της Μήλου, το Κλέφτικο. Οι καταπληκτικές αυτές δημιουργίες της φύσης δεν είναι παραλία. Είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο που με την πάροδο των αιώνων δημιουργήθηκαν κολπίσκοι, σπηλιές, και ανοίγματα κάτω από υπόλευκα βράχια. Στο παρελθόν ήταν άντρο πειρατών που τα καράβια τους έβρισκαν προστασία από τα μελτέμια του Αυγούστου.
Στον Αδάμαντα υπάρχουν δύο παραλίες, του Παπικινού και της Αχιβαδόλιμνης. Οι άγριες βόρειες παραλίες εντυπωσιάζουν με το ανάγλυφο των βράχων τους με το Σαρακίνικο να ξεχωρίζει, καθώς λόγω των κατάλευκων ηφαιστειογενών πετρωμάτων του σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη βλάστησης δημιουργεί απόκοσμη οπτική. Ακολουθούν ο Παπάφραγκας, ο Μύτακας και η Αλογόμαντρα με μικρούς κολπίσκους, κρυφές παραλίες και σπηλιές.
Τα Πολλώνια στην βορειοανατολική πλευρά, είναι το φυσικό λιμανάκι της Μήλου, με αμμουδερή παραλία και πλήθος σκαφών να την επισκέπτονται καθημερινά. Διαθέτει χώρους εστίασης και διαμονής προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών της. Εκεί βρίσκεται και η αρχαία πόλη της Φυλακωπής, σπουδαίο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο με ευρήματα κατοίκησης πριν από 3.000 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας. Σώζεται το κυκλώπειο τείχος, το ιερό και το Μέγαρο του οικισμού.
Στην δυτική πλευρά του νησιού, οι εντυπωσιακές, άγριας ομορφιάς παραλίες Άγιος Ιωάννης, Αμμουδαράκι και Τριάδες είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος. Η ανταμοιβή σας θα είναι το υπέροχο θέαμα θαλάσσιων σπηλιών και η αίσθηση της απόλυτης απομόνωσης.
Στο Νότο, εκτός από το Κλέφτικο βρίσκονται, απολαμβάνοντας φυσική προστασία από τους βόρειους ανέμους, ο Γέροντας, η Αγία Κυριακή, η Φυριπλάκα και το Τσιγκράδο με καταγάλανα ονειρεμένα νερά.
Στο χωριό Τρυπητή υπάρχουν οι περίφημες τρεις 'Κατακόμβες της Μήλου' μήκους 185 μέτρων. Τόπος προστασίας από τους διωγμούς των πρώτων χριστιανών που συγκαταλέγονται στις καλύτερα διατηρημένες παγκοσμίως ανάμεσα σε αυτές της Ρώμης και των Αγίων Τόπων.
Στα Ανατολικά στον όρμο Παλιόρεμα θα δείτε τα Θειωρυχεία, να θυμίζουν την μεταλλευτική ιστορία του νησιού.
Στον παραθαλάσσιο οικισμό Κλήματος, κοντά στον Αδάμαντα, υπάρχει το αρχαίο θέατρο που πρωτοκατασκευάστηκε 3ο αι π.Χ. Λόγω της καταστροφής του νησιού από τους Αθηναίους το 416 π.Χ., το θέατρο ανακατασκευάστηκε τον 1ο αι. μ.Χ. από τους τότε Ρωμαίους κατακτητές του. Για την ανακατασκευή χρησιμοποιήθηκαν τα κατάλευκα μάρμαρα Πάρου, που σώζονται σε αρκετά καλή κατάσταση μέχρι σήμερα. Προσφέρεται για ξεχωριστές μουσικές ή θεατρικές εκδηλώσεις καθώς φιλοξενεί μέχρι 700 άτομα, διαθέτει τέλεια ακουστική και έχει καταπληκτική θέα προς το λιμάνι.
Για το τέλος αφήσαμε την ξενιτεμένη, πολυαγαπημένη, θεία ομορφιά του περίφημου αγάλματος της 'Αφροδίτης της Μήλου', που δεν βρίσκεται στο νησί. Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι είναι η τωρινή της κατοικία. Μπορείτε να θαυμάσετε ένα πανομοιότυπο αντίγραφο της στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Εάν δεν κάνετε online κράτηση  και θέλετε προσφορά στείλτε μας το αίτημά σας και θα σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο.

Πιέστε εδώ για προσφορά.

  • Τηλέφωνο:
    +30-2314 051 800

  • Λεωφόρος Νίκης 1,
    54624 Θεσσαλονίκη Ελλάδα

© Copyright 2016 - 2022 Diamond Yachting by Diavlos Group