Ενοικίαση σκαφών Σαλαμίνα - Diamond Yachting

Ενοικίαση σκαφών Σαλαμίνα - Diamond Yachting

Από τα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδος η ιστορική και πανέμορφη Σαλαμίνα ή αλλιώς Κούλουρη, τη βρίσκουμε φωλιασμένη στην αγκαλιά του Σαρωνικού κόλπου, μια ανάσα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά. Στα μόλις 95τετρ.χιλ. έχει 39.250 κατοίκους που την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνονται θεαματικά στις 280.000.
Πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Το 480π.Χ. σταμάτησαν οι Έλληνες την επέλαση του στρατού της περσικής αυτοκρατορίας, σώζοντας την Ευρώπη από τα επεκτατικά σχέδια τους, στην γνωστή σε όλους Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Αγαπημένο νησί του Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού (το σπίτι του βρίσκεται στη λεωφόρο Φανερωμένης) και του Γεωργίου Καραϊσκάκη, ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Το 1846 βρέθηκε ο αρχαιότερος υπολογιστής του κόσμου. Ένας ελληνικός άβακας γνωστός ως Πλάκα της Σαλαμίνας. Η ανάγκη και η αξιοσημείωτη προσπάθεια του ανθρώπου κατά το 300π.Χ. δημιούργησε ένα εργαλείο υπολογισμού υπενθύμισης των εργασιών του, ένα είδος επέκτασης της ανθρώπινης μνήμης.
Το 1994-1997 από τον επίκουρο καθηγητή Προϊστορικής αρχαιολογίας Κ. Γιάννη Λώλο βρέθηκε το ησυχαστήριο του τραγικού ποιητή της αρχαιότητας, Ευριπίδη. Το σπήλαιο της Σαλαμίνος, γνωστό ως Σπήλαιο του Ευριπίδη του 450π.Χ., ανέδειξε με τα ευρήματα, τη χρήση του και κατά την τη διάρκεια 5 περιόδων: Νεώτερη Νεολιθική, Ύστερη Μυκηναϊκή, Κλασική, Ρωμαϊκή εποχή και Φραγκοκρατία.
Πολλά τα αρχαιολογικά κ ιστορικά αξιοθέατα του, ανάμεσα τους θα δείτε το Αρχοντικό Γαλέου, το αρχαιολογικό μουσείο Σαλαμίνας, το Ναυτικό μουσείο στην περιοχή Παλούκια που εκθέτει κανόνια και τορπίλες. αρχαία, θρησκευτικά και αλλά μνημεία, όπως τον τύμβο των Σαλαμινομάχων, το σπήλαιο του Ευρυπίδη, ταφικό μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ, το Μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης, ο Άγιος Νικόλαος Καλυβίτης και η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τον τάφο του Γεωργίου Καραϊσκάκη και μερικά ανοιχτά θέατρα όπως το Ευριπίδειο θέατρο.
Αξίζει να επισκεφτείτε το Αρχαίο λιμάνι. Βρίσκεται στην περιοχή των Αμπελακίων και χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. Το λιμάνι συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της αρχαίας πόλης της Σαλαμίνας. Εδώ έγινε και η περίφημη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τα Αμπελάκια είναι το παλαιότερο χωριό του νησιού, 4 χλμ νότια της Σαλαμίνας.
Το νησί έχει ορεινή τοπογραφία, χαμηλό υψόμετρο και λοφώδεις δασώδεις διαδρομές που ενδείκνυται για πεζοπορία, ιππασία και ποδηλασία. Η παραγωγική δραστηριότητα του νησιού σε ελιές, δημητριακά, όσπρια, κτηνοτροφία συμπληρώνεται με τη παραγωγή ρετσινιού, κάρβουνου, κατραμιού, ασβέστη και παραγωγή στάχτης από φύκια για την αθηναϊκή σαπωνοποιία.
Σαλαμίνα για όλους τους επισκέπτες της σημαίνει ουζάκι, τσίπουρο και θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στη θάλασσα αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα. Τα βήματα σας, θα σας οδηγήσουν στις περίφημες ψαροταβέρνες σε όλα τα λιμανάκια του νησιού.
Ενοικίαση σκαφών Σαλαμίνα - Diamond Yachting
Εάν δεν κάνετε online κράτηση και θέλετε προσφορά στείλτε μας το αίτημά σας και θα σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο.
https://diamondyachting.eu/contact_us/el/

Πιέστε εδώ για προσφορά.

  • Τηλέφωνο:
    +30-2314 051 800

  • Λεωφόρος Νίκης 1,
    54624 Θεσσαλονίκη Ελλάδα

© Copyright 2016 - 2024 Diamond Yachting by Diavlos Group