Ενοικίαση σκαφών Ιθάκη Βαθύ Νησάκι Λαζαρέτο - Diamond Yachting

Ενοικίαση σκαφών Ιθάκη Βαθύ Νησάκι Λαζαρέτο - Diamond Yachting

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις..
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι 
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδομένους..’
Κ.Καβάφης  

Ένας ύμνος του ποιητή Κ.Καβάφη για την Ιθάκη, το νησί του βασιλιά Οδυσσέα, το νησί του Ομηρικού νόστου.
Το σμαράγδι του Ιονίου Πελάγους, με τις ολόλευκες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά να το αγκαλιάζουν, στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων .
Πρωτεύουσα του, η Ιθάκη ή Βαθύ, στο νότιο τμήμα του νησιού, χτισμένο γύρω από ένα φυσικό κόλπο. Μια ανάσα μακριά του, το πευκόφυτο νησάκι Λαζαρέτο, κρύβει το ένα και μοναδικό του κτίσμα, το μικρό εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.
Επιτυχής εξερεύνηση του νησιού γίνεται μόνο με σκάφος. Κορυφαίες παραλίες καλά κρυμμένες, περιμένουν τον ταξιδιώτη να τις ανακαλύψει. Άσπρα βότσαλα αντανακλούν επάνω τους το φως του ήλιου με τα δέντρα να φτάνουν σχεδόν μέχρι την θάλασσα. Σκηνικό άγριας ομορφιάς σε ήρεμα ακρογιάλια.
Ιδανική για κολύμπι η παραλία του Αετού και μία από τις καλύτερες θεωρείται ο Πλατύς Άμμος, παραλία μεγάλη με όμορφα βότσαλα και αμμουδιά, προσβάσιμη για επισκέπτες με σκάφος. Τον Αύγουστο πλημμυρίζει με ιστιοπλοϊκά, super yachts, motor yachts και φουσκωτά που καταφθάνουν από το Φισκάρδο, το Βαθύ, τις Φρίκες και άλλες περιοχές του Ιονίου.
Επίσης, μερικές ακτές που αξίζει να επισκεφτείτε είναι ο Σκίνος, η Λούτσα, το Φιλιατρό, το Σαρακήνικο, ο Άσπρος Γιαλός και η Πόλη.
Ποικιλία βιολογικών προϊόντων παράγονται στο νησί. Αξίζει να δοκιμάσετε παρθένο ελαιόλαδο από την ντόπια ποικιλία ελαιόδεντρου ‘Θιακό’ καθώς και τις δύο ποικιλίες κρασιού, την μαυροδάφνη και το λευκό.
Είναι σίγουρο πως φεύγοντας από το νησί θα μεθύσετε και εσείς με το κρασί του Νόστου όπως ο αιώνιος βασιλιάς του, ο μυθικός Οδυσσέας.
Στο Βαθύ, στην πρωτεύουσα της Ιθάκης, υπάρχει ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια της Ελλάδος. Προστατεύεται άριστα από τους ανέμους βρισκόμενο μέσα σ΄ένα κλειστό φυσικό κόλπο, έχοντας πρόσθετη φυσική κάλυψη καθώς υψώνεται μπροστά του το ψηλότερο βουνό του νησιού, ο  Νήριτος. Στον περιβάλλον χώρο του λιμένα θα βρείτε διάφορες υπηρεσίες, εστιατόρια, καφετερίες και εμπορικά καταστήματα. Εκεί θα δείτε και το πανέμορφο νησάκι Λαζαρέτο. Στα δυτικά του νησιού υπάρχει  το λιμάνι του Πισαετού με αυξημένη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Σάμη της Κεφαλλονιάς. Στο βόρειο τμήμα του νησιού υπάρχει κι ένα μικρότερο λιμάνι στις Φρίκες, που εξυπηρετεί τοπικές διαδρομές από την Λευκάδα.

Εάν δεν κάνετε online κράτηση  και θέλετε προσφορά στείλτε μας το αίτημά σας και θα σας εξυπηρετήσουμε το συντομότερο.

Πιέστε εδώ για προσφορά.

  • Τηλέφωνο:
    +30-2314 051 800

  • Λεωφόρος Νίκης 1,
    54624 Θεσσαλονίκη Ελλάδα

© Copyright 2016 - 2024 Diamond Yachting by Diavlos Group