Κρήτη - Ενοικίαση σκαφών

Οι καλύτερες τιμές στην Κρήτη - Diamond Yachting

Κρήτη το Παλάτι της Κνωσού

Κρήτη, το νησί του βασιλιά Μίνωα, ενός από τους τρεις γιούς της Ευρώπης, μεταξύ του Ραδάμανθυ και Σαρπηδόνα.
Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος με 1.000 χλμ ακτογραμμών και πληθυσμό 623.065 κατοίκους, έχει πρωτεύουσα το γραφικό Ηράκλειο.
Η κατοίκηση του νησιού χρονολογείται από τον 7ο π.Χ. αιώνα. Η μεγάλη της ανάπτυξη από το 3.000-1.900 π.Χ., οφείλεται στον Μινωικό πολιτισμό, έναν από τους πρώτους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς. Ενός πολιτισμού που καταστράφηκε, όπως εικάζεται, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, περίπου το 1.450 π.Χ.
Πολλοί κατακτητές πέρασαν από το νησί μεταξύ Ρωμαίων, Αράβων, Ενετών και Τούρκων. Η Κρήτη, ενωμένη από το 1.905 μ.Χ. με την ηπειρωτική Ελλάδα, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της χώρας.

Μυθικές Διαδρομές

Ο μύθος και η ιστορία γράφονται από ανθρώπους με σοφία και ταλέντο. Διάσημοι Κρητικοί άφησαν πίσω τους σπάνιο έργο, λαμπρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο ζωγράφος, γλύπτης και αρχιτέκτονας Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ή αλλιώς ο El Greco της Ισπανικής Αναγέννησης.

Ο Βιτσέντσος Κορνάρος με το αφηγηματικό ποίημα ‘Ερωτόκριτος’.

Ο ‘Ζορμπάς’ του Ν. Καζαντζάκη και το ασύλληπτο συγγραφικό του έργο, έγινε συνώνυμο της ελληνικής ψυχής.

Ο πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος, 'της Ελλάδας των 5 θαλασσών και των 2 ηπείρων', σημάδεψε την νεότερη ιστορία της χώρας κατά τον 20° αιώνα.

Ο ποιητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας 1979, Οδυσσέας Ελύτης με το ‘Άξιον Εστί’, κρατάει ζωντανή την ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία και ειρήνη.

Και κάπου εκεί, ο άλλος Μεγάλος και αγαπημένος Μίκης Θεοδωράκης, θα δώσει φωνή στον στίχο της ποίησης, με το Άξιον Εστί να τραγουδιέται σε όλο τον κόσμο και η μουσική του κινηματογραφικού έργου ‘Αλέξης Ζορμπάς’ να χορεύεται, αποτελώντας χορευτικό brand name του ανώνυμου Έλληνα.

Ακολουθείστε τα ίχνη σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Σητεία, Ιεράπετρα, Σφακιά, σε μεγάλες και μικρές πόλεις του νησιού, να συνθέτουν, με τους ήχους της κρητικής λύρας και την συνοδεία της κρητικής μαντινάδας, όλη την ομορφιά και το μεγαλείο ενός σπάνιου πολιτισμού, του Κρητικού.

Μεθυστικά Αρώματα

Όποιος φτάσει στο νησί μαγεύεται από το καταπράσινο τοπίο με τα σπάνια ενδημικά φυτά, τις σπάνιες ποικιλίες αμπελώνων, τους πορτοκαλεώνες, το μυρωδάτο ελαιόλαδο, τα περίφημα τυριά και φυσικά την διάσημη ρακή και τσικουδιά του.
Οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού, πρόθυμα σου προσφέρουν ένα ποτηράκι ρακή, με ‘ντάκο’ ή με δροσερό καρπούζι κομμένο από τον κήπο τους.

Μπάλος λιμνοθάλασσα

Ψηλά, στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού στο ακρωτήρι Γραμβούσα, ξεχάστε ότι βρίσκεστε στην Μεσόγειο.
Η Καραϊβική μεταφέρεται και παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια σας, μόλις αντικρίσετε την λιμνοθάλασσα.
Το παραδεισένιο τοπίο με τους αμέτρητους κόκκους ροζ άμμου, φωτίζεται από τα τυρκουάζ νερά μιας πεντακάθαρης θάλασσας.

Ηράκλειο

Λιμενικές Αρχές
Λιμεναρχείο Ηρακλείου
  • 2810 244912
  • Τηλέφωνο:
    +30-2314 051 800

  • Λεωφόρος Νίκης 1,
    54624 Θεσσαλονίκη Ελλάδα

© Copyright 2016 - 2024 Diamond Yachting by Diavlos Group